пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Майстер - клас у Гаркушинцях



                   Нарешті прийшла до нас довгоочікувана в цьому році як ніколи весна. Пробудилася і воскресла природа, настали Великодні свята. Сідають люди в своїх оселях і беруться за давнє - прадавнє ремесло – розписування писанок.
Сам звичай писанок має витоки з символічного значення яйця, яке майже у всіх народів світу вважалося джерелом життя, символом початку життя, символом сонця.
Безліч легенд і міфів народів світу пов’язані з культом яйця.
Вважаєте, що писанкарство - це складне мистецтво, яким займаються лише народні майстри? Це не зовсім так. Кожен, кого цікавить це колоритне народне мистецтво, може взяти в руки писачок чи пензлик і спробувати створити свою неповторну писанку.
Саме такий майстер - клас бібліотекар Гаркушинської сільської бібліотеки Віра Глеба вже котрий рік напередодні пасхальних свят, підготувала своїм читачам.
Бібліотекар подбала про те, щоб для учасників були підготовлені всі необхідні засоби. Маленькі користувачі в цьому році не лише розписували писанки, а і навчилися виготовляти курчаток з ниток і створили особливе пасхальне дерево. Композицію, яку створили діти з бібліотекарем виставили на підвіконні в сільському будинку культури, щоб її добре розгледіли і читачі, йдучи в бібліотеку, і малята- на дитячий майданчик, і жителі села, йдучи по дорозі.
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

Тетяна Питомець, директор Гаркушинського сільського будинку культури

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.