неділю, 29 січня 2017 р.

Визначний краянин із села Трудолюб





         Неординарною постаттю в історії Миргородщини є нащадок козацько-старшинського роду, історик, етнограф, фольклорист, перекладач і агроном-новатор Василь Якович Ломиківський. З нагоди відзначення 240-річчя від дня народження визначного краянина  в актовій залі Трудолюбівської загально-освітньої школи 27 січня 2016 року відбулося краєзнавче свято «Василь Ломиківський – миргородський гуманіст», організоване працівниками Миргородської центральної районної бібліотеки спільно  з Шахворостівською   сільською   бібліотекою  та  Трудолюбівською  ЗОШ при сприянні  Шахворостівської  сільської  ради.
            Успіх заходу виявився в активній участі юнацтва у ході його підготовки і проведенні. Учениця 11-го класу Назаренко Даша розповіла одноліткам  про життя і діяльність Василя Яковича Ломиківського. Онопрієнко Настя виразним декламуванням поезій передала захоплення мешканки селища Ромодан
Г. Покоєнко неповторною красою села Трудолюб і здивування українського поета М. Луківа наполегливістю й працелюбністю поміщика-господаря.


 Гості й учасники свята насолодилися сучасними українськими піснями у виконанні Саміри Аббасової і Анастасії Зуй. 



Порадували школярі й своєю ерудицією і обізнаністю історії рідного краю. Вони давали вичерпні відповіді на запитання вікторини, яку провела завідуюча Шахворостівською сільською бібліотекою Наталія Шовкопляс.  


         Зацікавив юнаків і дівчат розгорнутий перегляд літератури «Василь Ломиківський – знаний і загадковий».

 Провідний бібліотекар Світлана Ісаєва представила їм видання, що містять відомості про видатного земляка.

До  молодих односельців звернулася голова Шахворостівської
сільської  ради  Валентина Миколаївна Марюта. Вона розповіла про минуле й сьогодення села. Наголосила на тому, що одна з вулиць Трудолюба  перейменована на честь Василя Яковича Ломиківського.

 Вивчаючи історію рідної землі, гортаючи сторінки духовної спадщини, ми шанобливо ставимося до надбань  наших  попередників, продовжуєм  славні  трудові традиції краю, а також відкриваємо для себе ім’я непересічної особистості ВАСИЛЬ ЛОМИКІВСЬКИЙ  

     .
           


Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.