пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Пам’яті жертв Голокосту.



                             
            Голокост – це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ травматичної події для всього людства.
             Голокост почався в січні 1933 року коли до влади прийшов Гітлер, і фактично закінчився в травні 1945 року. У період між цими роками було вбито більше 11 мільйонів чоловік. За цей час загинуло більше 1,1 мільйонів дітей.
            Наймасовіше вбивство сталося в вересні 1941 року в урочищі Бабин Яр, де було вбито більше 33000 євреїв всього за два дні.
            Голокост постав як сакральне зло, що нагадує травму такого масштабу і жаху, що стоїть осторонь від інших відомих до цього травматичних подій.
            У цей день, День скорботи і пам’яті, Біликівська сільська бібліотека  приєдналася до загальної печалі і спільно  з будинком культури підготували інформаційну хвилину «Пам’ятає земля наша, пам’ятає Україна». Бібліотекарем була проведена бесіда  «Нерозгадані таємниці Бабиного Яру».  Для всіх бажаючих,  хто цікавиться фактами історичної долі  України, в бібліотеці є підготовлена тематична полиця «Свіча нашої пам’яті».
Події тих років і донині залишаються сумним символом політики великого геноциду, а також яскравим прикладом нинішнього стану пам’яті про Голокост у сучасному українському суспільстві.
                    Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки - філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.