середу, 14 грудня 2016 р.

Пекучий біль мого народу






Ми атомні заложники прогресу,
Вже в нас нема ні лісу, ні небес,
Так і живем од стресу і до стресу,
Абетку смерті маємо – АЕС.
                                                                 
            14 грудня в Україні відзначають день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Події великої давності ніколи не зітруться з пам’яті  ні сучасних ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України і тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в  грудні  вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день  14 грудня було завершено будівництво саркофагу.
            Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Завдяки мужності ліквідаторів,  ми сьогодні можемо тільки з жахом згадувати про ті події. Ця катастрофа ще дуже довго буде відчуватися важким відлунням в наших серцях.
            В Біликівській сільській бібліотеці була проведена екологічна година « Пекучий біль мого народу», та  організовано розгорнуту книжкову виставка « А душа людська пам’ятає Вас»,  виставка наповнена  літературою про Чорнобильські події, фотоматеріалами,  статтями з періодики , що  висвітлюють  проблемні наслідки Чорнобильської катастрофи.


            Низько вклоняємось усім ліквідаторам на ЧАЕС нашого села, які 30 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні, радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати  наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. Ми у вічному боргу перед своїми жителями Бондаренком Дмитром Борисовичем, Лябах Анатолієм Сергійовичем, Назаренко Володимиром Олексійовичем, Панченком Іваном Григоровичом, Яценком Василем Дмитровичем.  Їх  подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їх героїзм, патріотизм  і професійна майстерність перевірені часом. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС які пройшли через усі кола ядерного пекла.
                     Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.