понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Зверніть увагу! Нова книга!!!




         
   Нещодавно фонд Миргородської центральної районної бібліотеки поповнився дуже цікавою книгою:   Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк  (Спогади, фото, вірші)/ Упорядник: Надія Гринь. - Полтава , 2016. – 160с.

…Живі, віддаючи шану полеглим, укладають серію книг, кожна з яких буде присвячена одному, котрий не повернувся із бою.
Перша книга-реквієм, книга-спомин – Дмитрові Коряку, упорядником якої стала полтавська письменниця, член Полтавської спілки літераторів Надія Гринь, яка була особисто знайома з Дмитром і написала вірш, присвячений його пам’яті «Герої не вмирають».
Боєць полку «Азов» загинув 11 лютого 2015 року, під час операції з визволення селища Саханка поблизу Маріуполя.
Книгу про героя АТО з Миргорода Дмитра Коряка готували до роковин смерті бійця майже 4 місяці. Спогади від побратимів по Майдану, АТО, рідних, учителів, викладачів, знайомих… Також є патріотичні вірші й поезії полтавських поетів – Надії Гринь, Володимира Мирного, Катерини Калініченко, Людмили Таран, Тетяни Ваценко, Алли Силки, присвячені Дмитру, фото.
Багато людей допомогли зібрати спогади й підтримали матеріально видання книги, щоб лишити пам’ять про цього хлопця – активного, розумного, красивого, небайдужого, справжнього патріота України. Таких, як він, потрібно пам’ятати.
Красивий українець, розумний і хоробрий,
           Й душа була у нього — весняний соловей!

                                      (з книги Н.Гринь)
На момент смерті йому було лише 25...
Дмитро народився 25 квітня 1989 року в м. Миргород Полтавської області. Із 1996- 2006 рр. навчався у Миргородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5.
2011 року закінчив електромеханічний факультет Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка за спеціальністю «технологія машинобудування».
Із 2010-го і по грудень 2013 року працював на будівництві.
З 3 грудня 2013 року і до кінця Революції гідності був у Києві на Майдані, активно брав участь у трагічних подіях на Банковій та Інститутській.
Був заступником очільника Полтавської свободівської Сотні у Палаці Свободи. Також був учасником Полтавського Майдану.
З лютого 2014 року був прихильником ВО «Свобода». Здійснював агітаційну роботу разом під час президентських виборів у травні 2014 року.
Із березня 2014 року очолював Полтавську Самооборону Майдану.
Із серпня 2014 року увійшов до лав добровольців полку спеціального призначення «Азов».
11 лютого 2015 року в ході операції з визволення селища Саханка поблизу Маріуполя трагічно загинув від ворожої міни.
14 лютого 2015 року був похований як Герой України на Алеї Героїв полтавського центрального міського кладовища. На фасаді  Миргородської СПШ №5, у якій навчався Дмитро Коряк, відкрито меморіальну дошку в його честь.
За сумлінне виконання службових обов’язків, відданість військовій присязі та українському народові, за виявлений героїзм під час виконання бойового завдання Дмитро Коряк нагороджений державною нагородою — орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Мистецьким пам’ятником загиблому патріоту стала книга-реквієм, книга-спомин «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк». Книга розрахована на всіх, хто любить Україну.


Гинуть українці на війні, але герої не вмирають, бо залишають по собі щемну пам’ять: гарний спомин, добре слово, щирі емоції.
В відділі обслуговування користувачів діє патріотична зона «Вони загинули за Україну», на якій представлені матеріали про загиблих воїнів Миргородщини, також тут розміщений  матеріал про Дмитра Коряка, його фото, автобіографія та матеріали , що публікувалися в періодичних виданнях.

Якщо  книга Вас зацікавила,  переглянути її Ви зможете в приміщенні центральної районної бібліотеки, чекаємо на Вас щоденно, окрім понеділка! Заходьте, не пожалкуєте!

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.