понеділок, 22 лютого 2016 р.

Час плине, а пам’ять залишається.




 Минатимуть і дні, й роки,
Забудеться руїна,
Але в історію ввійдуть
Герої України.
(Юлія Волощакевич)
 Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
20 лютого, відповідно до Указу Президента України від 11.02.2015 р. №69/2015, Україна вшановувала подвиг учасників Революції Гідності та  Героїв Небесної Сотні.
З нагоди  другої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні, саме 20 лютого, у Хомутецькій сільській бібліотеці спільно з будинком культури  відбулася година пам’яті «Герої не вмирають», в пам’ять про загиблих за майбутнє України представлена виставка-експозиція  «А вони вірили», 

 з хвилюванням присутні слухали розповідь  художнього керівника  сільського будинку культури  Вікторії Кобильченко про героїв Небесної сотні .

 Вікторія  Миколаївна  розповіла про молодих 18-ти річних юнаків та дорослих чоловіків - Героїв України, котрі, не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі.  Владислав Микильченко , учень 7 класу, прочитав патріотичного вірша , присвяченого подіям того часу, « Ми пам’ятаємо».  
  Користувачі мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”, пісню “Мамо не плач” а також переглянули відеофільм «Небесну Сотню, Господи, прийми».

 Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.             На закінчення заходу бібліотекар звернулася до присутніх  зі словами «Ми не маємо права забути, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось».
Людмила Бабич, завідувчка Хомутецькою сільською бібліотекою – філіалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.