пʼятниця, 17 вересня 2021 р.

Твій біль і мужність, край наш Миргородський

 


Пам’ять народна глибока, незмовкна,одвічна. Ніщо не вічне на білому світі, тільки – пам’ять... Вона тривожить нас отим покликом журавлиним. Друга Світова війна, яка почалася 22 червня 1941 року вже у вересні підійшла до кордонів Миргородщини. 14 вересня 1941 року, через 84 доби після початку агресії, у другій половині дня німці захопили місто. Довгих два роки стогнала Миргородщина під чоботом нациських катів. 18 вересня 1943 року, війська 373, 93 Миргородських стрілецьких дивізій звільнили  Миргород з – під ярма загарбників, а згодом і всю Миргородщину.                                                                         До Дня визволення Миргородщини в Єрківській сільській  бібліотеці пройшла година пам’яті «Твій біль і мужність, край наш Миргородський». Бібліотекар ознайомила з матеріалами, які розповідають про період окупації Миргородщини та боротьбу населення за визволення краю від поневолювачів. Словами вдячності згадала односельчан, які воювали в роки Другої Світової війни. 

 В бібліотеці також оформлена виставка – пам’ять «В ті вересневі переможні дні». Представлені на виставці матеріали знайомлять відвідувачів з воєнними діями на території Миргорода та району, спогадами ветеранів Миргородщини.                                             

                              












  Вже 78 років жителі села Єрки свято бережуть пам’ять про воїнів, які визволяли наш рідний край. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вони вшанували  всіх українських воїнів, які віддали життя за Велику Перемогу.





















  Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.