четвер, 21 листопада 2019 р.

«Медіа грамотність працівників культури – запорука успішності громади»






Саме під таким гаслом 20 листопада 2019 року в Миргородській центральній районній бібліотеці пройшов Воркшоп для працівників культури Миргородщини. Тема воркшопу дуже актуальна, враховуючи, що зараз ми живемо під час інформаційної війни. І питання розвитку медіа грамотності, активізації критичного мислення серед односельців, відвідувачів – одне із пріоритетних напрямків роботи працівників культури. В творчій лабораторії зібралося понад 30 зацікавлених цією темою однодумців – це були перважно бібліотекарі району і міста Миргород.

 Які всі працювали над однією проблемою  - як протистояти маніпуляціям в медіа. Ми всі разом уважно роздивлялися маркери маніпуляції – реклама, пропаганда, PR. Щоб краще вникнути в тему всі присутні заглибились в світ медіа грамотності  за допомогою анкетування, ігор, переглядів роликів.



 Можна точно сказати, що нудно не було. Кожний учасник воркшопу з азартом доказував свою думку. Було дійсно гаряче, але дуже цікаво. І головне  - в спорах дійсно народжується істина. 












Головний висновок був зроблений «Медіаграмотність – це актуально, необхідно і треба нести отриманні знання в громади».
Чудові відгуки учасників воркшопу і нашої гості методиста відділу освіти Карлівської районної державної адміністрації Полтавської області, сертифікованого тренера з медіа грамотності Ірини Цеби  - ще раз показали, що захід досягнув мети.



Дуже добре, що зерно, отримане в рамках проекту «Підвищення рівня медіа грамотності в Полтавській та Луганській областях» проростає і дає свій  урожай!


Провідний бібліограф Центральної районної бібліотеки Маргарита Каймакова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.