неділю, 20 січня 2019 р.

Щоб не згасав Йорданський знак


                           
            Різдвяно – новорічний період завершується святом Водосвяття. Його ще називають Водохреща, Хрещення, Ордань, Богоявлення господнє. Цей звичай прийшов до нас на Україну разом із християнством і став традиційним святом нашого народу. Українські свята та їх традиції шанують та поважають в Єрках. Члени клубу дозвілля Єрківчанка» прийшли до  Єрківської сільської бібліотеки  на дівич – вечір «Традиції Водохреща, як завершення зимових сваят».

 Бібліотекар Людмила Роменська розповіла про історію виникнення одного із найбільших свят – Водохреща та ознайомила з літературою, яка відображає звичаї та традиції цього свята. Також своїми спогадами про святкування Водохреща поділилися Ганна Баришполець, Ніна Крицька,  Ганна Ступка та Галина Шапочка. А про народні прикмети на Водохреща розповіли Ганна Байдіна та Марія Канцібер. Всі відвідувачі Єрківської сільської бібліотеки. на протязі новорічно – різдвяних свят, мали змогу переглянути викладку літератури «Чарівні мелодії зимових свят». 
   
                                                                 
             19 січня вже традиційно єрківчани зійшлися на святкове богослужіння та освячення води, яке провів отець Георгій. А всі бажаючі мали змогу здійснити обряд купання у Хрещенській воді.

 Жителі села вдячні сільському голові, Світлані Носенко, за допомогу в організації свята,

                      Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.