пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у Попівці


9 листопада, наша країна вже всімнадцяте писала Всеукраїнський радіодиктант національної єдності! Диктант писали українці у різних куточках світу. Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – "Наші пісні". Автор намагався розповісти коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до творів Руслани і Джамали.І сам текст, до речі, був не з простих.



До патріотичної акції долучилися і користувачі Попівської сільської бібліотеки-філіалу. З великим старанням диктант писали Ольга Якименко – учитель математики Попівської ЗОШ, Оксана Миколаєнко-прибиральниця  Попівської ЗОШ, Ольга Вовк – директор Попівського будинку культури та  завідуюча Попівською бібліотекою Любов Демидко. Найбільш впевненою в своїх силах була Ольга Якименко.


"Цьогорічне гасло всеукраїнського радіодиктанту – "Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета". В бібліотеці для всіх присутніх був організований відкритий перегляд літератури «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». 



Присутніх огорнула гордість за нас, українців, що ми в усіх куточках батьківщини й далеко за її межами, щороку пишучи диктант, творимо українську хвилю єдності, що у нас багато, не байдужих до рідного слова людей!

Любов Демидко, завідуюча Попівською сільською бібліотекою-філіалом
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.