середу, 10 серпня 2016 р.

Гуртом і корупцію легше долати


                
          Корупція є одним з основних чинників, які створюють реальну загрозу національній безпеці та демократичному розвитку Української держави. Вона негативно впливає на всі сторони суспільного життя країни: економіку, політику, управління, соціальну і правову сферу, громадську свідомість, міжнародні відносини.                      
         Незважаючи на всі зусилля державної влади та громадських організацій,    рівень корупції в Україні залишається  на сьогодні дуже високим.
         Як вплинути на свідомість різних верств населення, щоб виробити непримиренність до будь-яких проявів корупції? Працівники Миргородської центральної районної бібліотеки спрямували свою роботу на популяризацію інформації, спрямованої на протидію цьому ганебному явищу в українському суспільстві.
         Враховуючи зростаючий інтерес відвідувачів до цієї проблеми, у читальній залі центральної районної бібліотеки організована інформаційна викладка літератури «Корупція: сутність та шляхи протидії».

 На ній представлені як законодавчі, так і довідкові матеріали по темі. Додаткову інформацію з питань протидії корупції користувачі бібліотеки можуть знайти у тематичній теці «Корупція: сутність та шляхи протидії» та у підготовленому центральною районною бібліотекою інформаційному дайджесті «Боротьба з корупцією – нагальна проблема сучасності».
         Жвавий інтерес у користувачів бібліотеки викликала також організована  бібліотекою читацька дискусія «Хто зможе подолати корупцію в Україні?». У ході неї обговорювалися не історія виникнення та прояви цього ганебного явища у нашому суспільстві. Учасники дискусії внесли  власні пропозиції щодо остаточного викорінення його з нашого життя. 


Кожен громадянин України має усвідомити, що подолання корупції залежить від кожного з нас. Працівники  центральної районної бібліотеки постійно і неухильно дотримуються у своїй повсякденній роботі законів України, норм  моралі, службової етики, професійної честі та щоденно і повсякчас доносять їх до своїх користувачів.

                Юлія Кондратенко,  провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.