суботу, 12 березня 2016 р.

Шануймо їхні імена




         В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляють, пам’ятають і шанують люди. До них належать імена поетів Тараса Григоровича Шевченка  та Антона Дмитровича Шевченка.
         У цьогорічні шевченківські дні в районній бібліотеці для дітей вшановували Шевченків - Великого Кобзаря Тараса та поета-земляка Антона Дмитровича. Для  учнів п’ятого класу НВК «Гелікон» була проведена краєзнавча літературна година «Шануймо їхні імена». Діти з цікавістю слухали інформацію про перебування Тараса Шевченка на Миргородщині, запозичену з книги Людмили  Розсохи «Перекази про Тараса Шевченка на Миргородщині» (Миргород, 2014), та бувальщину  Івана Букія «Мені тринадцятий минало…»


А ще вони показали себе знавцями життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка, вмілими декламаторами його віршів. Школярі довідалися багато цікавого про відомого поета – миргородця  Антона Дмитровича Шевченка, познайомилися з його збірками для дітей та послухали вірші про працьовитого Андрійка і ледачого Сергійка з книжки «Посадив Андрійко сад».

 Валентина Зінченко, заст. директора по роботі з дітьми Миргородської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.