четвер, 22 жовтня 2015 р.

Свято мужності й відваги



              

            Героїчні традиції нашого народу йдуть із глибини віків і приводять до славного дня 14 жовтня – Покрови Пресвятої Богородиці, яка захищає своїх дітей від усіх ворогів і надихає українське військо боронити нашу землю, нашу славну Україну. А нове державне свято День захисника України засвідчує повагу і шану всім поборникам незалежності нашої держави, усім патріотам, які в різні роки відстоювали національну ідею та віддавали життя за краще майбутнє для своїх дітей.  Теплими словами вітали мужніх і відважних захисників у Біликах на святі , яке підготували працівники будинку культури і бібліотеки за участі учнів сільської школи. Зі вступним словом до присутніх звернувся сільський голова Ганженко Олексій Олексійович. Він побажав захисникам України доброго здоров’я, щастя, родинного затишку й тепла, миру і розквіту українській державі.     
       Вже багато років ми шанобливо схиляємо голови перед тими, хто захищав нашу Батьківщину у грізні роки Другої світової війни. Невблаганний час посріблив сивиною їх волосся, а їх життя увібрало в себе все, чим ми безмежно дорожимо і пишаємося.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
    Їх традиції гідно продовжили наші односельчани  Рудченко Микола Олексійович та Марченко Іван Михайлович, які були учасниками бойових дій у Афганістані. Цим відважним чоловікам були урочисто вручені на святі посвідчення і медалі. З добрими, щирими  словами і побажаннями до наших мужніх односельчан звернулися художній керівник сільського будинку культури Алексєєва Нідія Кіндратівна і сільський бібліотекар Ганженко Наталія.  
     Сьогодні особливої вдячності заслуговують ті чоловіки, які знаходяться нині на передовій, захищаючи на сході нашу неньку Україну. Саме їм були адресовані ці поетичні рядки:
          Вертайтеся рідні живими,
          Хай янголи вас захищають,
          Своїми крилами святими
          Від куль ворожих закривають.
   У дарунок захисникам України були підготовлені чудові концертні номери. Тепло зустріли присутні на святі наших майбутніх чоловіків, а нині учнів місцевої школи: Яковенка Валіка, Шумейка Максима, Копчука Сашу, Ганженка Едіка, Мелешка Дениса, Зайця Пашу, Андрусика Гліба. Вони щиро і урочисто декламували чудові вірші, присвячені захисникам Батьківщини.
   Гарного настрою мужнім захисникам України додали своїми пісенними номерами наймолодші учасники заходу Швець Саша і Клименко Єва. Нікого не лишили байдужими також пісні у виконанні Швець Лізи. Віночок запальних українських пісень і танців подарували захисникам України Сінгх Крістіна, Панченко Лєна, Маковська Валя, Свінціцька Віка, Максименко Адріана, Стас Рудич та Артем Сидорук.
  Яскравого забарвлення святу додало музичне оформлення, яке забезпечили  Ірина та Юрій Швець.
   Ми гордимося чоловіками, які захищали і захищають мир та спокій у наших домівках і здатні завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства.

               Наталія Ганженко,
         бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.