понеділок, 3 серпня 2015 р.

Незрівняний молодості час






«Безмежна надія і ентузіазм – головні багатства молоді»
                        Рабіндранат Тагор


Щороку, 12 серпня, у світі відзначається Міжнародний день молоді – яскраве свято юності, енергії та надії!
Його святкування – це гарна можливість віддати належне молоді світу, привітати її досягнення і сприяти її участі в усіх сферах життя суспільства. Сьогодні молодь визначена ООН як група віком від 15 до 24 років. Є кістяком суспільства, адже на планеті проживає майже 3 мільярди людей віком до 25 років. Міжнародна спільнота всіляко намагається створити умови для розвитку та особистісного становлення представників молоді, які зараз відчувають великі труднощі під час працевлаштування, придбання житла і в інших питаннях соціального характеру.
Ідея Міжнародного дня молоді була запропонована в 1991 р. молодими людьми, яка зібралася в Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. І лише в грудні 1999 року ця рекомендація була підтримана 54 сесією Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй та 12 серпня було оголошено Міжнародним днем молоді. На Конференції було також підтримано інформаційно - пропагандистські заходи Всесвітньої програми дій для молоді, яка включає 10 сфер життя: освіта та працевлаштування; голод та бідність; здоров’я, захист довкілля; наркоманія, підліткова злочинність; участь молоді в житті суспільства та ін.
Перший раз Міжнародний день молоді святкувався 12 серпня 2000р. Щороку він має певну основну тематику.
 У Міжнародний день молоді проходять всілякі акції, організовані молодіжними об'єднаннями. У всьому світі зростає визнання необхідності вдосконалення молодіжної політики та збільшення інвестицій у виховання молоді.
Сучасні представники молодого покоління мають декілька приводів для святкування дня молоді. Крім Міжнародного дня молоді, 10 листопада щорічно відзначають Всесвітній день молоді. Крім цього практично в кожній країні існує і свій День молоді. В Україні це остання неділя червня.
З нагоди відзначення Міжнародного  дня молоді в центральній районній бібліотеці проведено інформаційну годину «Світ у руках молоді», присутні обговорили  сучасні потреби та проблеми молоді, участь молоді у політичному, економічному та соціальному житті країни, розкрили актуальні аспекти системи освіти та духовного життя молоді  Бібліотекарі відділу обслуговування організували та провели книжковий фестиваль «Молодість. Читання. Успіх». Мета якого - розкрити перед молодим читачем багатство літературного різноманіття, повернути повагу молоді до книги та читання. Девіз фестивалю – «Ми любимо паперову книжку! Ми любимо читати!». Бібліотекарі порадували гостей різноманітними «інформкоктейлями», конкурсами, вікторинами та міні – акціями.
Провідний бібліотекар відділу обслуговування Людмила Ігольніцина провела огляд літератури «Молодь і суспільство: реалії і проблеми», присвячений  Міжнародному дню молоді. Адже юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме зараз молодь пише нову історію України та визначає шляхи розвитку нашої країни.
Відділ  обслуговування юнацтва центральної районної бібліотеки та сім сільських бібліотек  взяли участь в  обласному конкурсі на кращу творчу роботу серед молодих користувачів бібліотек області «Україна починається з мене» який  проводиться з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара та управління культури Полтавської обласної державної адміністрації. Конкурс проводиться з метою:
активізації роботи бібліотек з патріотичного виховання населення;
виховання патріотичних поглядів та переконань, любові до Батьківщини, відданості своєму народу; формування активної та свідомої позиції; виявлення обдарованої, талановитої молоді та надання можливості її представникам реалізувати свій творчий потенціал;
виховання поваги до традицій і звичаїв українського народу.
 А ми звертаємося до молоді! Пам'ятайте, ви можете все, доки вірите в себе, доки працюєте над собою. Завжди упевнено крокуйте вперед, не відступайтеся від мети і тоді на вас обов'язково чекатиме успіх!
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування читачів центральної районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.