середу, 24 березня 2021 р.

«Це зробила вона». Це зможете зробити і ви.

 


Неабияке задоволення приносять нові книги, які надходять до бібліотек. Це радість для всіх - як для бібліотекарів, так і для всіх жителів села! Адже кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство.

Єрківська сільська бібліотека Миргородської міської територіальної громади сьогодні, завдяки Національному Демократичному Інституту Міжнародних відносин (НДІ) та Благодійному фонду “Бібліотечна країна”, безкоштовно отримала книги -  “Це зробила вона” та “Це теж зробила вона”

Це наймасштабніший за авторським складом проєкт про відомих жінок в Україні. Книги створено для дітей та підлітків, вони містять історії українок, внесок яких у різні сфери життя став неоціненним для країни та світу.

Це надзвичайна книга, колосальна праця величезної кількості людей, які її творили. Тільки уявіть, під однією обкладинкою 50 різних українських авторів та 50 різних художників розповідають 50 історій про відомих і маловідомих жінок, життя та діяльність яких була пов'язана з Україною. У хронологічному порядку, від часів Київської Русі і до наших днів, перед читачем постають художниці, акторки, правительки різних країн, лікарки, письменниці, співачки, історикині, військові, науковці, репортерки, авіаконструкторки, архітекторки, льотчиці, програмістки, мисткині, правниці, астронавтки, спортсменки; жінки, чиїм життєвим гаслом було "Я можу це!"

І оскільки 50-ма іменами кількість видатних українок не обмежується, то бібліотека отримала і другий том цього безпрецедентного видання -  «Це теж зробила вона». В поліграфічному плані другий том тотожний першому. Також розширився і спектр технік, у яких виконані ілюстрації: додалися скульптура, мозаїка, художнє скло, витинанка, пластилін, колажі. Книга  відкриває українцям та українкам незаслужено обділені увагою імена українок, що досягли виняткового успіху в своїх галузях і часто впливали на хід світової історії,  Як і над першим томом, над другим працювали ще 100 помітних авторівта ілюстраторів,таким чином, над двотомником працювали уже більше 210 осіб. Кожна жінка в цій книжці описана по-іншому, і ілюстрації, відповідно, теж в різних стилях.

Відтепер і користувачі Єрківської сільської бібліотеки , прочитавши книгу, привідкриють завісу таємничості, щоб побачити справжню роль українських жінок в науці, політиці, культурі України.  Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети. «Це зробила вона». Це зможете зробити і ви.

«Це зробила вона», «Це теж зробила вона»  - прочитайте! Завітайте у Єрківську сільську бібліотеку! Отримаєте стовідсоткове задоволення, починаючи оригінальною обкладинкою, і закінчуючи відчуттям всесильності, яке вона дарує.

Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.